Asıl adı İsmail Aydın olan Aşık Daimî 1932 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Erzincanlı olan ailesi 93 Harbinden, (1877 Osmanlı-Rus Savaşı) sonra İstanbul'a göçtü. Dedelerinin ikisinin de saz şairi olmasının etkisiyle küçük yaşta bağlama çalmasını ve aşıklık geleneğini öğrendi. Yaklaşık 10 yaşında ilk ustası Aşık Davut Sulari’nin yanında çıraklığa başlayan Daimi, onunla 2,5 yıl kadar birlikte dolaşarak geleneğe, şiire ve türküye ilişkin bilgisini pekiştirdi.
1950 yılında İstanbul’dan ayrılarak Tercan’a yerleşti. Bu yıllarda, yörede adını duyuldu ve çok sevildi. 1962 yılında yeniden İstanbul’a dönen ozan hayatının kalan kısmını burada geçirdi. Geçmişi dolayısıyla da Daimî Baba, Tercanlı Daimî olarak anıldı.
Önceleri ustaların türkülerini söyleyen Aşık Daimi daha sonra kendi deyişlerine ağırlık verdi. 1948 yılında "Bir seher vaktinde indim bağlara" dizesiyle başlayan ilk türküsünü yazıp besteleyen ve yaşamı boyunca arşivlere yüzlerce türkü kazandıran Aşık Daimi, TRT tarafından açılan sınavı da kazanarak kaşeli sanatçı oldu. Çok sayıda plak ve kaset çıkaran ozanın yaptığı birçok radyo programı da bulunmaktadır.
Zaman zaman yurt dışına çıkarak sıla özlemi çeken işçilerimize konserler veren ve yurt içinde düzenlenen aşıklar şölenlerine katılan Aşık Daimî, 17 Nisan 1983 tarihinde İstanbul'da yaşama veda etti ve Karacaahmet Türbesi yanında toprağa verildi.
Ozanın ölümünden sonra onun yaşamını, felsefesini ve şiirlerini anlatan, yazar Süleyman Zaman tarafından yazılmış, "Derinliklerin Ozanı Aşık Daimî" adlı bir de kitap bulunmaktadır.

ŞİİRLERİ