Halil Cibran (ya da Kahlil Gibran) 6 Ocak 1883 tarihinde Lübnan'da (Bsharri) doğdu. 8 yaşındayken babası vergi kaçakçılığı suçundan mahkum olunca annesi ve üç kardeşiyle birlikte büyük maddi sıkıntılar içine düştü. Bir süre akrabalarının yanına sığınan ailesi, güçlü bir kadın olan annesinin kararıyla 1895 yılında Amerika'ya göç ederek Boston'a yerleşti.
Halil Cibran orada göçmen çocukları için ayrılan bir sınıfta tahsiline başladı. Ancak kısa sürede çizim ve resimleriyle öğretmenlerinin dikkatini çekti ve onu ressamlara destek veren bir sanatçı olan Fred Holland Day ile tanıştırdılar. 1904 yılında Boston'da ilk kişisel resim sergisini açtı. 1908 den 1910 yılına kadar Paris'te August Rodin'le birlikte resim yaptı. 1912 yılında New York'a yerleşti ve kendini yazmaya ve resim yapmaya verdi. İlk eserlerini Arapça olarak yazan Cibran 1918 yılından sonra eserlerinin çoğunu İngilizce olarak yayınladı. 1920 yılında Arap Yazarlar Derneği'ni kurdu.
Halil Cibran, insanı Tanrı’ya götüren tek yolun kendi özvarlığından (içsel varlık) geçtiğine inanan doğu mistisizminin etkisi altındadır. Halil Cibran’ın eserlerine yansıyan temel düşünce tüm evreni ve varoluşu kapsayan kutsal bir büyüklükle bütünleşme arayışıdır. Halil Cibran için Tanrı, ölümün, zamanın ve değişimin ötesinde varolan gerçekle bütünleşmektir. Bu bütünleşme ancak insanın kendi özüne ulaşmasıyla gerçekleşir.
Tanrı'yla bütünleşme ya da mistisizmin temel düşüncesi olan kutsal varlıkla buluşma Halil Cibran’ın resimlerinde de kendini göstermektedir. İnce çizgilerle oluşmuş resimlerindeki yalınlık insanın Tanrı'nın parçası olan özünü, yakarış ise Tanrı'ya ulaşma isteğini simgeler. Çizimlerindeki insanlar "öz"ü simgelediğinden çıplaktır.
Eserleri 20 den fazla yabancı dile çevrilen, resimleri dünyanın en büyük kentlerinde sergilenen sanatçı 10 Nisan 1931 tarihinde New York'ta yaşama veda etti.
BAZI ESERLERİ:
Bir Damla Yaş Ve Bir Gülümseyiş (1914)
Deli (1918)
Haberci (1920)
Ermiş (1923)
Kum Ve Köpük (1926)
İnsanoğlu İsa (1928)
Aşk Mektupları
Kırık Kanatlar
Gezgin
Kendimle Konuşmalar
Asi Ruhlar

ŞİİRLERİ